Aranybánya Üdülőpark

Csodás téli programok évkezdéshez az Aranybánya Üdülőparkban

Téli ajánlat

Fázósan, téliesen kezdődött az új esztendő. Ilyenkor bekuckózunk, tervezgetünk, várjuk a jó időt és közben a szürke hétköznapok mókuskereke forog velünk. A fásultságból és szürkeségből nagyszerűen ki tud mozdítani egy kiruccanás, egy újabb élmény, ami felrázza és megszínesíti a mindennapokat. A természetben töltött idő minden évszakban képes arra, hogy új energiákkal töltsön fel, érdemes kihasználni ennek áldásos hatását.

Tél az Aranybánya Üdülőparkban
Aranybánya Üdülőpark

Az Aranybánya Üdülőpark is csendesebb az év első hónapjaiban, csakúgy, mint a máskor nyüzsgő kirándulóhelyek. Igazán megéri kihasználni ezt az időszakot és réteges ruhában, túracipőben nekivágni az élménygyűjtésnek.

Nagyszerű program ilyenkor is az erdei túra, melyre Telkibánya környékén számos lehetőség adódik: csodás a fák között beömlő fény, a kristálytiszta levegő, a jégfátyolos vízfolyásokon megcsillanó napsugár látványa. Egy téli túra után máshoz nem hasonlítható frissességet érezhetünk, ráadásul mindez megkoronázható egy kis wellness élménnyel, forró szaunával az Aranybánya Üdülőparkban, fogyasztásra pedig egy tartalmas és ízletes Telkibányai ragulevest ajánlunk.

További programlehetőség a faluban történő barangolás, melynek során a Vártemplomhoz és a Szent Katalin Kápolnához vezető úton kellemesen felmelegedhet a túrázó és ráadásként gyönyörű panorámát kap ajándékba. Nem szabad kihagyni a Telkibányai Helytörténeti Kiállítást sem, hiszen itt tudhatnak meg mindent a hajdani érc- és aranybányászat múltjáról.

Telkibánya környékén ebben az időszakban is érdekes programokat találnak a történelem és kultúra iránt érdeklődők. Mindenféle időjárási és útviszony mellett jól megközelíthető Boldogkő Vára, a füzérradványi Károlyi-kastély vagy a Magyar Nyelv Múzeuma Széphalomban, de a szlovákiai Borsi Rákóczi-kastély meglátogatása is igazi kuriózum és mindössze fél óra alatt elérhető Telkibányáról.

Az aktív kikapcsolódást kedvelőknek télen is igazi paradicsom a Zemplén Kalandpark, a téli időszakban a sípályák nyitva tartásáról az üzemeltetőtől kérhető információ, de számos további attrakció folyamatosan üzemel.

A felsorolásban már túl is léptük egy tartalmas hétvégi hegyvidéki kiruccanásba beleférő lehetőségeket, hiszen bőven van miből válogatni!

Várunk télen is, kapcsolódjatok ki nálunk!

Megosztom:
Még több ajánlat, érdekesség:
GYERMEKNAP AZ ARANYBÁNYA ÜDÜLŐPARKBAN

Gyermeknap alkalmából varázslatos gyerekbirodalommá változott az Aranybánya Üdülőpark! Hagyományteremtő céllal rendeztük meg 1. gyermeknapi rendezvényünket, amelyen közel háromszáz vendég szórakozott nálunk a változatos, kicsiknek és

Aranybánya Üdülőpark udvar
Aranybányászati örökség

Telkibánya arany- és ércbányászata nagy múltra tekint vissza, a falut először 1270-ben említették bányatelepként, 1341-ben Nagy Lajos bányavárossá emelte a települést. A 19. század elején

Aranybánya Üdülőpark Kalandpark Telkibánya
TELKIBÁNYA, EGY REJTETT KINCSESBÁNYA

Telkibánya a szívünk csücske, hiszen ezer szállal kapcsolódik hozzá a családunk, nem csupán arról van szó, hogy itt működtetünk kereskedelmi szálláshelyet. A történetet, a családunk