Aranybánya Üdülőpark

GYERMEKNAP AZ ARANYBÁNYA ÜDÜLŐPARKBAN

Gyermeknap alkalmából varázslatos gyerekbirodalommá változott az Aranybánya Üdülőpark! Hagyományteremtő céllal rendeztük meg 1. gyermeknapi rendezvényünket, amelyen közel háromszáz vendég szórakozott nálunk a változatos, kicsiknek és nagyoknak is élményt nyújtó, ingyenes programokon.

2022. május 28-án izgatottan és nagy örömmel készülődtünk a családok fogadására, ugyanakkor néha aggódva pillantottunk az ég felé, mert a délelőtt folyamán párszor a távolban esőfelhők mutatkoztak. Szerencsére ezek a felhők elkerülték Telkibányát, és gyönyörű napsütéses időjárással telt az egész nap. Első programként Sápi Tibor ügyvezető igazgató köszöntője után a Huncutka Bábszínház szórakoztatta a gyerekeket egy mozgalmas produkcióval, amibe a kicsiket is sikerült bevonniuk. Ezután érkezett a mentő- és tűzoltóautó, amit elvarázsolva figyeltek a kicsi és nagyobbacska gyerekek is, de nemegyszer a szülők is kihasználták a lehetőséget, hogy beszállhatnak a járművekbe. A sportpályán az egész nap folyamán hatalmas ugrálóvár működött, mellette kényelmes babzsákokon ejtőzhettek a csemetéket figyelő családtagok, de itt kapott helyet egy csocsóasztal is, ami nagy meccsek helyszíne volt.

Aranybánya gyermeknap

A sportpályán ügyességi versenyekkel tehették próbára magukat a gyerekek Sontra László vezényletével, azután néptáncokat tanulhattak Mahut Mariann közreműködésével. Az udvaron is folyamatosan zajlottak a programok. Szombati Melissza elhozta hozzánk Szilaj pónit a gyerekek nagy örömére, hiszen nem csak simogatásra, de pónilovaglásra is volt lehetőség. Aki kicsit pihentetőbb kikapcsolódásra vágyott, elvonulhatott a Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ sátrához, ahol kipróbálhatta a kis robotokat, ásványékszert készíthetett Bartók József (Telkimanó) segítségével és gyönyörű csillámtetkót is kérhettek a gyerekek Jancsik Adri óvónéninél. Ebédidőben kínáltunk bográcsgulyást, fánkot, palacsintát és fagylaltot, hogy minden résztvevő erőt tudjon gyűjteni a délutáni folytatáshoz. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a gyerekek energiái kitartottak, boldogan folytatták délután is az ugrálást a megunhatatlan ugrálóvárban.

Aranybánya gyermeknap

Üdülőparkunk kalandpark része szintén egész nap boldog gyerekzsivajtól zengett, a vállalkozókedvűek végigmehettek a kalandpályán vagy csónakra, vízibiciklire szállhattak. Az igazi gyereknaphoz hozzátartozik a búcsús portékák és héliumos lufi vásárlása, melyekre szintén volt lehetőség.

A felnőttek közül ekkor már sokan egy hideg sör vagy üdítő mellett hűsöltek az árnyékban, de ekkor kezdődött a Dalma’s Land gyerekkoncertje, amelyen az elbűvölő énekesnőnek sikerült megtáncoltatnia a gyerekeket. A délutáni emelkedett hangulatot a Hangár zenekar szuper koncertje koronázta meg, akik közkedvelt slágereket játszottak a vendégeknek.

Külön köszönjük azoknak, akik támogatóként vettek részt, biztosítottak programot a rendezvényen: Mahut Mariann, Jancsik Adrienn, Bartók József (Telkimanó), Sontra László és a Farkas Bertalan Oktatási és Módszertani Központ.

Mindent egybevetve csodásan sikerült a nap! Az Üdülőpark részéről sokat dolgoztunk azon, hogy gördülékenyen menjen minden, de látva a sok mosolyt, a csillogó szemeket és hallgatva a visszajelzéseket, úgy látjuk, hogy teljesült a célunk: valódi élményt tudtunk adni a résztvevő családoknak. Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttetek, jövőre terveink szerint folytatjuk!

Megosztom:
Még több ajánlat, érdekesség:
Aranybánya Üdülőpark udvar
Aranybányászati örökség

Telkibánya arany- és ércbányászata nagy múltra tekint vissza, a falut először 1270-ben említették bányatelepként, 1341-ben Nagy Lajos bányavárossá emelte a települést. A 19. század elején

Aranybánya Üdülőpark Kalandpark Telkibánya
TELKIBÁNYA, EGY REJTETT KINCSESBÁNYA

Telkibánya a szívünk csücske, hiszen ezer szállal kapcsolódik hozzá a családunk, nem csupán arról van szó, hogy itt működtetünk kereskedelmi szálláshelyet. A történetet, a családunk